Te koop : Stationsstraat 19 te Tegelen

Vraagprijs: €945.000 k.k.

Mooie karakteristieke jaren 30 woning gelegen in het centrum van Tegelen aan de Stationsstraat 19

Statig wonen en tevens werken in eigen achtertuin? Het kan! Deze karakteristieke jaren ’30 woning gelegen bij het Tegelse centrum met o.a. 6 (slaap-)kamers, een royale bedrijfshal van ca. 400m2 en een parkachtig aangelegd riant perceel van maar liefst 2.459m2 hoopt binnenkort nieuwe eigenaren te mogen verwelkomen! De authentieke elementen in deze woning zijn behouden en hersteld geworden, waardoor de charme van het huis niet verloren is gegaan.

Indeling

Begane grond:
Over de rondom gelegen oprit gelopen komt u bij de entree van de woning waar u wordt ontvangen in een niet-alledaagse vestibule. Deze ontvangstruimte ademt geschiedenis door de originele tegeltjes, gewelfd plafond en de gebrandschilderde raampjes. Een separate toiletruimte met hangcloset en een separate garderobenis completeren de eerste kamer van het huis.
Door de twee klapdeuren met glas-in-lood treedt u in de statige hal. Van hieruit komt u als eerste binnen in de voormalige en suite-woonkamer (ca. 39,5m2). Meteen vallen de hoge plafonds, de openslaande deuren naar de tuinkamer en de houten visgraatvloer op. Aan de voorzijde van de woning is de eethoek geplaatst met uitzicht over de voortuin. Aan de achterzijde is rondom de haard de zithoek gecreëerd met, als de deuren naar de tuinkamer openstaan, de woonkamer wordt verlengd. Deze tuinkamer (ca. 14,5m2) is later aangebouwd maar in de stijl van het gehele huis doorgevoerd. Het gevoel van in de tuin te zitten maar toch overdekt met een natuurlijke Leistenen vloer, grote lichtkoepel en de vele en grote karaktervolle kozijnen met bijbehorende openslaande tuindeuren.
Via een ruime tussenkamer (ca. 27,5m2) met erker die momenteel is ingericht als tv-kamer is de dichte keuken (ca. 12m2) met zicht over de tuin te bereiken. Deze ruimte heeft een marmeren vloer en een keukenblok dat is afgewerkt met een composiet werkblad en uitgerust is met diverse inbouwapparatuur (Miele) waaronder een 4-pits inductie kookplaat, vaatwasser, oven, magnetron koel-/vriescombinatie en een afzuigkap. Achterom kan via een staldeur die toegang biedt aan een separaat portaal met een tweede toiletruimte (voorzien van hangcloset en fontein), bergkast en een deur naar de keuken.

Eerste verdieping:
De fraaie trappartij met een gietijzeren balustrade brengt u naar een kleine tussenoverloop met een tweetal gebrandschilderde grootse raampartijen. Verder naar boven lopend komt u uit op een ruime overloop die toegang biedt tot een viertal grote slaapkamers (ca. 19,5m2, 17m2, 13m2 en 11,5m2) en een badkamer (ca. 7,5m2). De gehele verdieping is aangekleed met vloerbedekking, houten paneeldeuren, diverse muurkasten en wastafels. Een van de slaapkamers is ensuite gelegen aan een andere slaapkamer en heeft een deur naar een dakterras (ca. 15,5m2) met uitzicht op de achtertuin. Vanuit de masterbedroom is het mogelijk de badkamer te bereiken. De badkamer is van alle gemakken voorzien en is uitgerust met een ligbad, hangcloset en een wastafel met meubel.

Tweede verdieping:
Deze verdieping staat met een eigen badkamer (ca. 3m2 en voorzien van douche en wastafel) op zichzelf en biedt eveneens ruimte aan een tweetal kamers (ca. 12,5m2 en 10m2). Iedere kamer wordt middels Velux ramen voorzien van daglicht. Een van de kamers is momenteel ingericht als slaapkamer met inbouw schuifkast en een wastafel. Daarnaast heeft deze slaapkamer mogelijkheid voor een eigen inloopkamer (ca. 5m2)! De tweede kamer doet momenteel dienst als een kastenkamer.

Souterrain:
Het souterrain is inpandig toegankelijk middels een deur in de huidige tv-kamer maar is ook via de tuin te bereiken. Er zijn maar liefst 4 ruimtes (ca. 16m2, 9,5m2, 11,5m2 en 12m2) met stahoogte voor divers gebruik aanwezig. Momenteel is er een provisieruimte met witgoedaansluiting, een tweede ruimte met wastafel en deur naar tuin, een separate ruimte met cv-opstelling en nog een bergruimte.

Tuin:
De omliggende parkachtige tuin met de vele beplanting en grootse vijverpartij met bruggetje en waterval is in het hart van een woonwijk en op loopafstand van het centrum werkelijk uniek te noemen. De diverse terrassen en hoekjes vangen op elk moment van de dag wel zonlicht. In het theehuis (ca. 24,5m2), bij het in Aziatische stijl opgetrokken prieeltje of achter in het gras onder de bomen: overal kunt u, zonder inkijk van buren!, gezellig en heerlijk genieten van het groen en de ruimte. Uiteraard is er een tuinhuis (ca. 15,5m2) om al het benodigde tuingereedschap in te kunnen opbergen en er is ook aan de sanitaire behoefte gedacht: de overkapping heeft een aparte ruimte met toilet, fontein en voorziening voor het plaatsen van een douche.

Bedrijfsruimte:
Deze woning biedt de mogelijkheid om wonen en werk te combineren op eigen terrein. Een tweede oprit geeft toegang tot enkele parkeerplekken voor auto’s. Binnenkomend in de hal bevindt zich aan de linkerzijde een eerste kantoorruimte (ca. 18m2). De grote hal (ca. 169m2) is uitgerust met een tweetal toiletruimtes, een keuken met eenvoudig keukenblok, separate meterkast, bergkast met witgoedaansluiting, tweede kantoorruimte (ca. 11,5m2), een tweetal deuren naar 2 zeer ruime opslagruimtes (ca. 83m2 en 64m2) en een elektrische rolpoort. Overal is een betonvloer, verwarming, elektra en kunststof kozijnen met dubbele beglazing aanwezig. Deze bedrijfshal is voor meerdere doeleinden geschikt.

Diverse wetenswaardigheden van de woning:
- Overal houten kozijnen met glas-in-lood-ramen die aan beide zijden (buiten en binnen) tussen
glas zijn gezet waardoor alle ramen dubbele beglazing hebben;
- C.v.-opstelling is van het merk Nefit (Ecomline HR 43 Excellent), heeft bouwjaar 2007 en is
regelmatig onderhouden;
- Riolering is grotendeels vernieuwd voor pvc;
- Overal houten ondervloeren aanwezig (niet geïsoleerd);
- Originele paneeldeuren met op de begane grond facetglas aanwezig;
- Overal natuursteen vensterbanken;
- De tuin is aangelegd met een sproei-installatie en diverse verlichtingspunten.

Graag centraal wonen en werken met allure? Ga met ons kijken en laat u charmeren door de bijzondere ornamentiek en de ruimte!




Eigenschappen


zoek in ons aanbod

Prijs:
 - €


            100         200         300         400         500         600         700

Afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek of waardebepaling van uw woning


077-3519655