Te koop : Stalbergweg 1 te Venlo

Vraagprijs: €1.395.000 k.k.

Monumentale vrijstaande villa met o.a. een parkachtige tuin, gastenverblijf en praktijkruimte

Charme en chique aan het Julianapark!

Aangeboden wordt deze statige en monumentale vrijstaande villa “Eik en Beek” gelegen in een parkachtige tuin die veel privacy biedt met terrassen voor zon en schaduw alsmede een gastenverblijf, praktijkruimte, berging en overdekt terras.
De uit omstreeks 1876 daterende villa is op uiterst zorgzame wijze onderhouden met een verbluffend resultaat dat gezien moet worden! Het object staat geregistreerd als Rijksmonument en heeft een perceeloppervlakte van circa 2750 m2. Het woonoppervlak bedraagt in totaal ca. 520 m2 en de inhoud ca 2500 m3.
De villa is geheel oorspronkelijk en prachtig rijk uitgevoerd met vele originele details zoals ornamentenplafonds, paneeldeuren, wandlijsten, marmeren vloeren, zwart marmeren schouwen en plafondschilderingen etc. Het onderhoud zowel buiten als binnen is goed te noemen. Om de twee jaar wordt door Monumentenwacht Limburg een inspectierapport opgesteld. Daarnaast is in opdracht van verkoper voor de verkoop van de villa een bouwkundig rapport opgesteld door een bouwkundig bureau.
Het rijksmonument ligt aan de oostrand van de voormalige Vestingwerken van Venlo aan het Julianapark op enkele loopminuten van de bruisende binnenstad van Venlo en het station.

Dit is een pand met een rijke historie en een toekomst vol mogelijkheden. Op dit moment functioneert de villa als woonhuis met praktijkruimte. Wellicht zoekt u een sfeervolle locatie om uw bedrijf aan huis te vestigen, of ziet u een meer prive functie voor het geheel? Wij verkennen graag de mogelijkheden met u.

Kortom, een uniek bezit is nu te koop !

Indeling:

Villa:

Begane grond:
Entree/hal, kamer en-suite met porte brisee deuren verdeeld in een praktijkruimte
(ca. 27,5m2) en eetkamer met erker (ca. 40 m2), woonkamer (ca. 38 m2) met toegang tot terras (ca. 25 m2), achterkamer (ca. 26,4 m2), trappenhuis met garderobe, toiletruimte en achteringang, keuken (ca. 25 m2) en bijkeuken (ca. 9 m2) met kelderingang;
1e verdieping:
Ruime overloop, slaapkamer (ca. 26,6 m2) met wandkast, slaapkamer (ca. 38,5 m2), slaapkamer (ca. 29,5 m2) met toegang tot dakterras aan de voorzijde, slaapkamer
(ca. 27 m2), wasruimte en badkamer voorzien van een massagedouche, duo ligbad, wandcloset en vaste wastafel;
2e verdieping:
Overloop met bergruimte, hobbykamer (ca. 14,8 m2), slaapkamer (ca. 14,4 m2), slaapkamer (ca. 12 m2), badkamer voorzien van een douche, vaste wastafel en een toilet (sanibroyeur) en zolderruimte (ca. 62,5 m2);
Souterrain:
Hal, bergruimte (ca. 7,7 m2) met meterkast, wijnkelder (ca. 5,7 m2), c.v.-/bergruimte
(ca. 24 m2) met toegang tot tuin en hobbykelder (ca. 36,3 m2).


Gastenverblijf:

Begane grond:
Entree/bar, trapopgang, pantry en toiletruimte (totaal ca. 30 m2);
1e verdieping:
Hobby-/berg-/slaapvertrek (ca. 30 m2).


Praktijkruimte:

Begane grond:
Entree, wachtruimte, toiletruimte, keuken (totaal ca. 29 m2) en hobby-/werkkamer
(ca. 19,2 m2);
1e verdieping:
Overloop en 2 kamers (ca. 23,5 m2 en ca. 19,7 m2)
Vliering met c.v.-opstelling


Tuin:
Oprit aan de Stalbergweg zijde en een oprit aan de Burgemeester van Rijnsingel (beide voorzien van bedrading voor een elektrische poort), diverse terrassen, overdekt terras met verwarming, ventilatie en verlichting (ca. 19 m2), berging (ca. 20 m2) en gazon met diverse monumentale bomen die extra cachet geven aan de uitstraling van de woning. Beregeningsinstallatie voor gehele tuin.


Bijzonderheden Woonhuis:
- Dakisolatie en thermische beglazing;
- Nagenoeg alle slaapkamers zijn voorzien van een wastafel met meubel;
- Centrale stofzuigsysteem;
- Keuken met voorbereiding voor vloerverwarming;
- Badkamer met elektrische vloerverwarming;
- 2 C.v. ketels, 3 geisers en elektrische boiler

Bijzonderheden Gastenverblijf:
- Begane grond voorzien van vloerverwarming;
- Centraal stofzuigsysteem;
- Dak-/ spouw- en vloerisolatie;
- HR combi-ketel Remeha
- Oppervlakte ca. 60 m2
- Inhoud ca. 225 m3
- Cai aansluiting
- 4 netwerk aansluitingen voor internet/telefonie
- muziekinstallatie met aansluitingen voor muziekpunten in tuin en overdekt terras

Bijzonderheden Praktijkruimte:
- Begane grond voorzien van vloerverwarming;
- Systeemplafond;
- Centraal stofzuigsysteem;
- HR combi-ketel
- Oppervlakte ca. 95 m2
- Inhoud ca. 418 m3
- Cai aansluiting
- 16 aansluitingen voor netwerk/telefonie
- ingebouwde muziekinstallatie voor wachtkamer
- bedrading voor aanleg alarm


Ligging
Centraal gelegen in Venlo ten aanzien van alle uitvalswegen en op korte afstand van alle faciliteiten zoals winkels, scholen, artspraktijken, apotheken, openbaar vervoer, etc.
De villa staat recht tegenover het voormalig rangeerterrein welke een spoorverbinding kende naar het Duitse Hamburg via Straelen. Tegenwoordig is het een populair en langgerekt stadspark met een open karakter waarbij de architect tijdens de laatste herinrichting zich heeft laten inspireren door het New Yorkse Central Park. Restanten van oude stadsmuren, nog aanwezige ondergrondse vestingwerken, de wereldvlam gecombineerd met een prachtige kindvriendelijke fontein en dito speeltuin geven dit park een ongekende waarde in zijn huidige setting.


Rijksmonument
Om een erkende status te krijgen voor een rijksmonument moet het minstens 50 jaar oud zijn, van algemeen belang zijn door zijn schoonheid, betekenis voor de wetenschap en cultuurhistorische waarde hebben. Dit alles is van toepassing op Villa “Eik en Beek”.

Aanpassingen aan een rijksmonument zijn toegestaan zolang ze de cultuurhistorische waarde van het pand niet in gevaar brengen.

Wie een rijksmonument koopt, koopt dus allerlei belastingvoordelen. U bent aan andere regels gebonden dan de eigenaar van een normaal koophuis, maar kunt daar dus ook uw voordeel mee doen.

De details van deze villa zijn niet te beschrijven in een overzicht, vandaar dat wij u graag persoonlijk te woord staan bij eventuele vragen. U kunt ten alle tijden contact opnemen met ons kantoor.
Eigenschappen


zoek in ons aanbod

Prijs:
 - €


            100         200         300         400         500         600         700

Afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek of waardebepaling van uw woning


077-3519655