Te koop | met optie / reservatie : Raadhuisplein 18 te Arcen

Vraagprijs: €625.000 k.k.


Een uniek en multifunctioneel pand wat voor meerdere doeleinden kan functioneren. Momenteel is een gemengde bestemming gevestigd op de woning, een kantoor aan huis is al toegestaan en de gemeente staat er voor open om mee te werken aan een mooie en duurzame toekomst. Het vestigen van bijvoorbeeld een horeca-, zorg-, maatschappelijke-, cultuur- of recreatieve bestemming behoort tot de mogelijke opties.

- Midden in de levendige dorpskern;
- Uitzicht op de Maas;
- Sfeervol herenhuis (ca. 750m3) met legio mogelijkheden;
- Multifunctionele schuur met 3 verdiepingen (ca. 750m3);
- Royaal perceel (ruim 1.000m2).

Dit zijn enkele kernpunten van dit uiterst fraaie karakteristieke half-vrijstaande herenhuis uit 1905.

Dit is geen instapklare woning, maar wel een object met veel mogelijkheden. De huidige bewoners hebben er 15 jaar lang van mogen genieten en zijn het steeds meer gaan waarderen.
Nu gunnen zij het een nieuwe eigenaar.

Indeling

Begane grond:

Via een originele eikenhouten voordeur met smeedijzeren ornamenten, twee eikenhouten en twee glazen panelen bereikt u de hal met o.a. een authentieke Jugendstil tegelvloer uit 1905 en originele paneeldeuren. De woonkamer (ca. 36m2) met houten vloeren heeft 2 schouwen met aansluiting voor kachel, waarvan een in gebruik als inbouw houtkachel. Opp. 36 m2. De woonkeuken (ca. 12,5m2) met beukenhouten en op maat gemaakte inbouwkasten heeft authentieke wand- en vloertegels en is voorzien van diverse apparatuur, eveneens veel bergruimte aanwezig. Vanuit de keuken heeft u een mooi uitzicht richting de Maas. Vanuit zowel de hal als vanuit keuken is de eetkamer (ca. 13m2) bereikbaar. Deze eetkamer heeft o.a. een eikenhouten vloer, een schouw met aansluiting voor een kachel en uitzicht op raadhuis en Raadhuisplein. Verder is er op de begane grond nog een toiletruimte, een bijkeuken met witgoedaansluitingen en kastruimte. Via de bijkeuken is de schuur inpandig te bereiken. De veranda over de hele breedte van het huis met originele granito vloer en verlichting in plafond is een geweldige plek om van uw tuin en de Maas te genieten.

Kelder:

Via een stenen trap bereikt u de kelder welke bestaat uit 3 ruimtes met stahoogte, gewelfde plafonds en raampjes boven het maaiveld (daglicht).

Eerste verdieping:

Ruime overloop, 3 ruime slaapkamers (ca. 21m2, 14m2 en 13m2), badkamer (ca. 12,5m2) uit 2007 met inloopdouche, design vrijstaand ligbad, wastafel, toilet en vloerverwarming.


Tweede verdieping:

Via een vaste trap naar ruime overloop met vaste kast, 2 ruime slaapkamers (beiden ca. 18m2) waarvan 1 met prachtig uitzicht op de Maas en tuin, royale zolderruimte met o.a. c.v. opstelling (HR combi ketel 2005 Daalderop), 2 dakkapellen en een in 2012 vernieuwd raam aan de achterzijde met Maaszicht.

Tuin:

De voortuin is met maaskeien bestraat en er staan diverse rozen- en lavendelstruiken in. De achterom is bereikbaar via een doorgang vanaf de Maasstraat, deze wordt gedeeld met de buren van Maasstraat 3 en bestaat uit een van wit grind voorziene binnenplaats waar diverse auto’s kunnen staan. De achterom wordt aan twee kanten omsloten door het huis en de schuur. De achtertuin bestaat uit 3 grote grasvelden met diverse fruit- en andere loofbomen waaronder een markante walnotenboom uit 1945 en een reusachtige treurwilg. Op grasveld 1 bevindt zich een waterput met aansluiting voor grondwaterpomp, ideaal voor tuinberegening. Er is een volière en een ren waar kippen of ander kleinvee in gehouden kunnen worden. De afscheiding tussen grasveld 1 en 2 wordt gevormd door een kademuur met recht van opstal voor het Waterschap Peel en Maas.

Schuur:

De schuur is net als de achterkant van het huis wit gepleisterd c.q. geschilderd, wat de aanblik vanaf de tuin een sfeervol en mediterraan karakter geeft. Opvallend is de prachtige dakconstructie met uitsluitend houtverbindingen. De begane grond is van buitenaf toegankelijk door een grote houten schuifpoort waar auto’s en zelfs een kleine camper door kunnen rijden. De vloer op de begane grond is van steen en cement, de 2 verdiepingen hebben houten vloeren. Zeer veel mogelijkheden! Denk hierbij aan opslag, hobbyruimte of een zakelijke bestemming. In 2014 is de schuur in zijn geheel behandeld tegen houtworm en boktor.

Renovaties:

2004: Vernieuwen verouderde elektriciteitsleidingen en openen rookkanaal ten bate van houtkachel woonkamer. Plaatsen houtkachel. Trap in schuur vervangen.
2005 : Vervangen verwarmingsketel en plaatsen van radiatorknoppen op alle radiatoren.
2006: Verwijderen multiplex platen van paneeldeuren. Restaureren paneeldeuren.
2007: Realiseren van nieuwe badkamer. Plaatsen van ramen in deur veranda.
2008: Reviseren van dak woonhuis en inrichten voortuin.
2009 Vervangen toegangspoort achterom door witte smeedijzeren poort.
2010: Schilderwerkzaamheden kozijnen voorzijde en snoeien monumentale bomen.
2011: Vervangen raam dakkapel achterzijde en nalopen gehele leuning trappenhuis.
2012: Schilderwerkzaamheden kozijnen achterzijde en gehele achterzijde schuur.
2013: Vervangen dakgoot voorzijde en vervangen kielgoten voor en achter.
2014: Behandeling gehele schuur en kelder woonhuis tegen boktor en houtworm.
2015: Reparatie aanhechting dak schuur aan gevel schuur en renovatie dakkapel voorzijde.
2016: Vloeren eetkamer en woonkamer opnieuw laten oliën.
2017: Laten schilderen van paneeldeuren, lambrisering en voordeur.
2018: Laten snoeien monumentale walnoot en buitenschilderwerk nalopen.
2019: Nalopen schilderwerk binnen en buiten. Verven schuurgevel juni 2019.

Diversen:

Authentieke en suite deuren huiskamer zijn beschikbaar.

Kortom een bijzondere woning met mogelijkheden op een uiterst sfeervolle locatie midden in Arcen en direct aan de Maas.
Eigenschappen


zoek in ons aanbod

Prijs:
 - €


            100         200         300         400         500         600         700

Afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek of waardebepaling van uw woning


077-3519655